La casa del parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici d’Espot acull durant tres dies les desenes Jornades de recerca sobre el parc que es duen a terme cada tres anys i on es presenten els nous estudis realitzats a la zona del parc de totes les temàtiques, des de fauna i flora fins a patrimoni, ja que dins del parc estan comptabilitzats prop de 50 assentaments arqueològics.

Al llarg de la història del parc s’han realitzat moltes treballs de recerca sobre la zona, fet que permet obtenir un arxiu molt complet d’estudis del parc i conèixer en profunditat totes les seves característiques. Precisament, els estudis a llarg termini permeten conèixer patrons de comportament de la natura.

Després de les jornades, el parc nacional fa una publicació dels treballs per fer-ne divulgació. Actualment a l’entorn del parc estan en marxa una seixantena d’estudis.

Parlen al vídeo: MERCÈ ANIZ, Directora conservadora del Parc Nacional d’Aigüestortes

El Pirineu avui