Aquest dimarts 8 de setembre Puigcerdà ha celebrat la festa de la seva patrona, la Mare de Déu de la Sagristia. Durant tot el dia s’han organitzat un seguit d’activitats que, com cada any, han comptat amb la participació dels veïns i entitats locals. Al migdia, els gegants i grallers de la vila han passejat pels carrers del nucli urbà acompanyats de petits i grans. A diferència de la Festa de l’Estany que aplega molta gent de la comarca i també molts visitants, la festa de la Sagristia és de caire local. Des del consistori fan un balanç positiu de la jornada.

Els actes principals han estat, un any més, la missa a l’església parroquial, la processó i l’ofrena floral a la Mare de Déu. A les onze de la nit, el castell de focs d’artifici al campanar ha tancat els actes d’aquest dia festiu. La festa de la Mare de Déu de la Sagristia acostuma a ser la darrera celebració de l’estiu, tot i que per la Diada Nacional de Catalunya també s’han programat diverses activitats a Puigcerdà i a la majoria de pobles ceretans.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui