“Sapeira, abans i ara” són una cinquantena de fotografies que mostren l’evolució del poble de Sapeira, a la Terreta, durant els darrers anys. Imatges antigues de diferents indrets al costat de fotografies del mateix espai actual mostren com ha evolucionat el poble i el paisatge que l’envolta. Una feina de recerca feta des de l’Associació de veïns de Sapeira per recuperar la memòria històrica del seu poble.

Amb aquesta exposició, Lluís Colomés destaca que els canvis no han estat pocs, però que la majoria han estat per bé. El nombre d’habitants ha baixat molt i els camps abandonats han estat conquerits pel bosc, però els fills de Sapeira s’han anat arreglant les antigues cases familiars i els caps de setmana i vacances el poble cobra molta vida.

Aquesta exposició es va fer al 2013 i cada any des de l’associació es fa una exposició per recuperar la memòria històrica, també s’ha fet les cases i les seves famílies i s’està preparant la indústria a la Terreta per conèixer els mètodes de subsistència dels seus veïns i veïnes.
L’exposició “Sapeira, abans i ara” es pot visitar al vestíbul de l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà fins al 24 d’agost.

Parlen al vídeo: LLUÍS COLOMÉS, President Associació de Veïns de Sapeira

El Pirineu avui