Després de la constitució dels ajuntaments el passat 13 de juny, aquest dimecres ha estat el torn del Consell Comarcal. Durant els propers quatre anys, estarà format per 13 consellers de Convergència i Unió (CiU), 3 d’Endavant Cerdanya (EC) i 3 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). D’aquests, vuit s’estrenen en aquesta legislatura. Un cop finalitzats els juraments i les votacions, el candidat convergent i actual president, Ramon Moliner, repetirà en el càrrec després d’aconseguir 14 vots. Els altres cinc se’ls ha emportat l’altre candidat, Josep Pous d’EC. ERC ha optat per no presentar candidat. Moliner ha remarcat la importància de continuar treballant per la comarca i ha destacat la necessitat d’impulsar la Llei de Cerdanya.

Moliner s’ha mostrat obert a dialogar amb la resta de consellers per tal de tirar endavant els projectes comarcals. Per la seva banda, el president d’EC, Bartomeu Baqué, ha expressat la voluntat de treballar junts tot i no haver aconseguit el què pretenien. Baqué s’ha referit al fet que un conseller d’EC o d’ERC ha decidit donar suport a Moliner.

El Consell Comarcal continuarà apostant per la promoció econòmica i el desenvolupament del territori. També seguirà treballant per aconseguir que l’ajuntament de Barcelona recapaciti sobre la decisió de retirar la candidatura per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern del 2026.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE CERDANYA – BARTOMEU BAQUÉ, PRESIDENT D’ENDAVANT CERDANYA

El Pirineu avui