Del 9 al 21 d’agost la comarca acollirà el Puigcerdà Music Festival, que enguany arriba a la 13a edició. Es tracta d’una proposta cultural que combina la formació de joves músics d’arreu del món amb un seguit de concerts que oferiran ells mateixos i els seus professors. Enguany, hi participaran vint-i-cinc alumnes de clarinet, cant, fagot, trompa i trombó que proven d’onze països, com ara Estats Units, Mèxic, Xina o Rússia. Les classes les impartiran onze professors de gran prestigi internacional.

El festival, organitzat per la fundació Yablonsky, ha anat creixent en els darrers anys i en aquesta edició compta amb més participants que mai. Els seus impulsors destaquen la importància d’acollir un esdeveniment d’aquestes característiques a la comarca.

En total s’han programat deu concerts repartits entre Puigcerdà, Bolvir i Sallagosa. El primer tindrà lloc el 10 d’agost al museu Cerdà i l’oferirà el pianista xinès Tianyuan Liu. El dia 20 es celebrarà el concert de cloenda que comptarà amb la participació de tots els professors.

Parlen al vídeo: LAIA MARTÍN, ORGANITZADORA

El Pirineu avui