Finalment, l’institut Pere Borrell de Puigcerdà posarà en marxa el curs vinent el Batxibac, el programa que permet obtenir el títol de batxillerat català i francès. La setmana passada la direcció va enviar una carta a les famílies dels alumnes preinscrits on les informava de la retirada del programa degut a una retallada de la plantilla que va patir en perdre un grup de 1r de Batxillerat. La decisió, però, es va prendre per error ja que els recursos que destinarà Ensenyament en aquest centre el proper curs sí que permeten engegar el programa.

Per tant, el Batxibac, la modalitat que permet cursar un terç de l’horari lectiu en francès, serà una realitat a partir del setembre. Aquest primer any compta amb nou alumnes inscrits que han acreditat el domini necessari d’aquesta llengua estrangera per accedir-hi. Des del centre esperen que el programa vagi creixent en un futur, ja que té molt sentit oferir-lo a Cerdanya.

Parlen al vídeo: ANTONI TRUJOLS, DIRECTOR DE L’INS PERE BORRELL DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui