Dipsalut ha creat una aplicació per a mòbils i tauletes anomenada DEACAT que permet localitzar els desfibril·ladors més proper i indica com arribar-hi. A més, l’usuari pot trucar fàcilment a Emergències i també dóna instruccions per atendre a la persona que ha patit l’atura cardíaca i per utilitzar correctament l’aparell a través de vinyetes i d’un vídeo tutorial.

La creació d’aquesta aplicació s’emmarca dins del programa ‘Girona, territori cardioprotegit’ que ha suposat la implantació de 747 desfibril·ladors d’ús públic arreu de les comarques gironines. L’aplicació es pot descarregar gratuïtament des de les plataformes AppStore i GooglePlay.

Cerdanya és un espai cardioprotegit, ja que actualment es poden trobar desfibril·ladors a la majoria de municipis, entre ells Puigcerdà, Alp, Bolvir, Guils, Llívia, Fontanals, Isòvol o Meranges. Les estacions d’esquí de La Molina i Masella també disposen d’aquests aparells que, des que s’han instal·lat, han salvat a 24 persones de les comarques de Girona.

El Pirineu avui