La biblioteca Comtat de Cerdanya ha acollit aquest dilluns a la nit una xerrada sobre les radiacions provocades per aparells d’ús quotidià com el telèfon mòbil o la tecnologia Wi-Fi. Primer de tot s’ha fet un repàs sobre la revolució industrial i els canvis que va comportar per a la societat i després els assistents han pogut conèixer les diferències entre els camps elèctrics, els magnètics i les ones electromagnètiques. Finalment han rebut consells per disminuir totes aquestes radiacions.

Hi han molts sectors que creuen que les radiacions que generen aquests aparells no tenen un efecte negatiu per a les persones i que, per tant, ningú pot patir un problema de salut per utilitzar-los. No obstant, altres veus asseguren que les ones electromagnètiques poden provocar el que anomenen malalties ambientals.

Per tal de poder percebre les radiacions, a la xerrada també s’ha mostrat com funcionen els aparells que les mesuren, els qual emeten un so en el moment en què detecten els diferents camps.

Parlen al vídeo: CÈLIA RIBERA, EXPERTA EN RADIACIONS I CONTAMINACIÓ MICROBIOLÒGICA

El Pirineu avui