Aquest dilluns ha començat una nova campanya d’excavacions al Castellot de Bolvir. Com cada estiu des de fa vuit anys, una cinquantena d’estudiants i llicenciats d’arqueologia porten a terme els treballs per tal de seguir coneixent les característiques d’aquest jaciment iberoromà. En les excavacions anteriors s’ha descobert part del poblat i de la muralla i en aquesta ocasió s’ha optat per obrir nous espais de treball.

La majoria d’estudiants són de la Universitat Autònoma de Barcelona, tot i que n’hi ha que venen d’altres llocs com Polònia o Algèria. Tots ells aprofitaran les tres setmanes que durarà la campanya per posar en pràctica els coneixements.

Fa un parell d’anys es va poder documentar l’existència d’un taller metal·lúrgic on es treballaven diferents metalls com el ferro, el plom o el bronze i, fins i tot, la plata i l’or. Fins ara, l’equip d’arqueòlegs ha excavat prop del 25% de la superfície i, per tant, encara queden molts detalls per conèixer sobre el jaciment del Castellot de Bolvir, el més important excavat al Pirineu.

Parlen al vídeo: JORDI MORERA, CODIRECTOR DE LES EXCAVACIONS AL CASTELLOT

El Pirineu avui