Tot i que a la comarca no és tradició el conreu de vinyes, aquest any tres germans de Riu de Cerdanya juntament amb una coneguda empresa de cava han impulsat la plantació de 12.000 ceps repartits entre vint parcel·les del municipi. La iniciativa va sorgir de la necessitat d’experimentar amb varietats de raïm que s’adaptin a les condicions climatològiques d’alta muntanya i per començar n’han plantat de tres tipus: Muscat de Frontinyac, Parellada i Pinot Noir.

A Cerdanya existeixen petites plantacions de vinyes però aquesta de Riu és la més extensa. Al ser un projecte pioner, els agricultors han hagut d’informar-se per preparar els terrenys i, de fet, l’aprenentatge és continu. Embarcar-se en aquesta iniciativa, creuen, afavorirà l’economia del municipi i, de retruc, de la comarca.

El conreu de les vinyes s’ha fet seguint els principis de l’agricultura ecològica. La primera collita es farà el 2017 i s’espera que d’aquestes feixes de Riu en surtin 15.000 ampolles a l’any a partir del 2018.

Parlen al vídeo: SEBASTIÀ RAVENTÓS, RESPONSABLE DE VITICULTURA – JOSEP BUJAN, DIRECTOR TÈCNIC DEL PROJECTE – JOSEP MARGINET, COPROPIETARI DEL TERRENY – ESTEVE MARGINET, COPROPIETARI DEL TERRENY

El Pirineu avui