Durant les obres que s’estan portant a terme per remodelar l’església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà han sortit a la llum noves troballes que serviran per conèixer millor la història d’aquest temple. Es tracta dels fonaments d’uns pilars de petites dimensions que podrien pertànyer a una possible coberta gòtica d’una església anterior al segle XIV de tres naus i no d’una sola nau amb capelles laterals com l’actual. Una altra hipòtesis assenyala que, una vegada ja s’havia començat a construir el temple de tres espais, es va optar per fer-lo amb una sola nau més ampla.

Paral·lelament també s’ha trobat una tomba al costat de l’altar que podria pertànyer a un alt càrrec eclesiàstic. Encara queda per esclarir la data de les restes.

L’equip d’arqueòlegs continuarà estudiant aquests vestigis, que s’han documentat i cobert per protegir-los mentre es desenvolupen els treballs de pavimentació del terra de l’església.

Parlen al vídeo: LLUÍS BAYONA, ARQUITECTE DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

El Pirineu avui