L’institut Pere Borrell de Puigcerdà ha hagut d’enviar una carta a les famílies dels alumnes preinscrits al Batxibac per informar-los de la retirada del programa degut a una ‘retallada significativa de la plantilla’ que ha patit en perdre un grup de 1r de Batxillerat. Això ha obligat el centre a reassignar els recursos de cares al curs vinent. Aquesta modalitat de cursar un terç de l’horari lectiu en francès s’havia de posar en marxa al setembre i ja comptava amb nou alumnes que van acreditar el domini necessari d’aquesta llengua estrangera per accedir-hi. Des de la direcció ja han fet la reclamació pertinent i ara és Ensenyament qui té l’última paraula.

El Batxibac permet que els estudiants de la comarca que ho desitgin puguin obtenir el títol de batxillerat català i francès. Actualment hi han diversos centres educatius catalans que han implantat aquest programa, alguns d’ells en zones frontereres. Per això, des del centre remarquen la importància d’oferir-lo a Cerdanya.

A banda del Batxibac, la retallada també ha forçat a suprimir les matèries optatives minoritàries i a reduir alguns desdoblaments de les matèries instrumentals a l’ESO.

Parlen al vídeo: ANTONI TRUJOLS, DIRECTOR DE L’INS PERE BORRELL DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui