La tallada del pi és l’inici de la Diada dels Raiers a La Pobla de Segur. Una festa de rememoració de l’antic ofici de raier que s’allargarà fins diumenge quan els rais solquin el riu Noguera Pallaresa des de la presa de Llania fins al Pont de Claverol. Enguany la diada celebra la seva 37a edició i compta amb novetats com l’espectacle El retaule del Raier.

Es tracta de tres dies plens d’activitats per a tots els gustos i edats. Des d’activitats esportives com la cursa Espardenyada fins a tallers infantils, jocs al carrer, demostració de muntatge de rais, àpats i actuacions musicals. Això sí, amb la tradició raiera i el riu com a eix central.

L’activitat per exel·lència però és la baixada de rais del diumenge al matí que es pot seguir des de diferents punts fins a arribar al Pont de Claverol i on juga un paper important l’estat del riu, que enguany auguren en bones condicions.

El diumenge baixaran 4 rais amb 24 raiers però darrere la festa hi ha un centenar de voluntaris que treballen desinteressadament per a fer-la possible any rere any.

Parlen al vídeo: EDUARD BASTURS, President Associació raiers Noguera Pallaresa

El Pirineu avui