La Pobla de Segur va celebrar ahir a la nit la tradicional baixada de falles de la muntanya de Santa Magdalena. Una vuitantena de fallaires van desfilar muntanya avall mentre al peu els esperaven les pubilles i la resta del poble amb cistelles de coca i porrons de vi.
Aquesta festa, que se celebra la vetlla de la patrona del poble, la mare de déu de Ribera, fa més de 60 anys que es fa a La Pobla i cada any més joves esperen poder-ne formar part.
Un cop els fallaires arriben a baix de la muntanya i, portant a un costat la falla i a l’altre la pubilla, desfilen pel mig del poble fins a la plaça de la Pedrera on llancen les falles al centre formant una gran foguera. Al voltant de la qual, i després de fer l’ofrena a la verge, ballen la sardana de La Pobla.

Les falles de La Pobla cada vegada són més populars entre els seus veïns i veïnes i s’han fet un lloc principal al calendari d’esdeveniments del poble, però també formen part de la candidatura de Festes del Foc del Solstici d’Estiu del Pirineu que optar enguany a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

El Pirineu avui