Aquest dimarts 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius. Per celebrar-ho, durant tota la setmana els arxius catalans fan jornades de portes obertes i han programat diverses activitats culturals amb l’objectiu de conscienciar la societat de la necessitat de preservar aquests equipaments i mostrar els fons i els documents que conserven. L’arxiu Comarcal de Cerdanya ha decidit donar a conèixer, a través d’internet, els projectes més rellevants que està portant a terme actualment.

Altres anys, els seus responsables organitzaven una jornada de portes però, degut a la poca afluència de públic, enguany han optat per utilitzar la xarxa per informar als usuaris sobra la tasca que desenvolupen.

Aquest dilluns, l’arxiu ha explicat com està portant a terme la descripció del fons de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i dimarts ha parlat de la catalogació de la biblioteca de Josep M. Martí Terrada. Per dimecres ha preparat una jornada de formació sobre gestió d’expedients adreçada a administracions locals i per dijous una consulta del fons notarial. L’exposició de fotografies de l’escolapi Josep Bosom serà el projecte que explicarà el divendres.
Parlen al vídeo: EROLA SIMON, DIRECTORA DE L’ARXIU COMARCAL DE CERDANYA

El Pirineu avui