Joan Ubach serà investit nou alcalde de Tremp aquest dissabte després que el seu grup, Convergència i Unió, hagi arribat a un pacte amb Esquerra Republicana que es queda el primer tinent d’alcalde i que serà Maria Pilar Cases. Entre els dos grups sumen 8 regidors, més que suficient per governar l’ajuntament amb majoria.

Esquerra Republicana també tindrà el quart tinent d’alcalde, en aquest cas el número 2 de la llista. I per assolir el pacte s’ha demanat que es respectessin els tres eixos bàsics del seu programa.

Pel que fa a Compromís per Tremp, l’altra força que també ha assolit 5 regidors com CIU i encapçalada per l’actual alcalde, Víctor Orrit, quedarà a l’oposició.
Ciu i Esquerra han destacat que per la comarca serà molt millor que l’ajuntament de Tremp i el consell comarcal vagin tot a la una. I, tot i que s’ha destacat que encara no hi ha un nom clar per presidir el consell, Joan Ubach espera poder repetir el pacte que hi ha fins ara amb Esquerra i mantenir que CIU mantingui la presidència.

Parlen al vídeo: JOAN UBACH, Cap de llista de CIU – MARIA PILAR CASES, Cap de llista d’ERC

El Pirineu avui