A partir d’avui, a través d’ASAJA i els ramaders del Pallars Sobirà s’ha iniciat una campanya de recollida de signatures per perssionar al govern de la Generalitat i a l’estat perquè pagui els ajuts compensatoris que es deu als ramaders de l’any 2014.

Aquestes ajudes es consideren indispensables per poder tirar endavant les explotacions ramaderes. Al Pallars Sobirà hi ha unes 170 explotacions afectades i es posa com a data màxima el 30 de juny. El preu conjunt de les ajudes no supera el milió d’euros. Els ramaders denuncien la manca de sensibilitat amb el territori.

També es demana un pla integral de la fauna salvatge que contempli indemnitzacions immediates per atacs directes com pels danys indirectes.

Si no es compleix el termini requerit, es plantegen noves accions de protesta com les ja fetes anteriorment. Aquest endarreriment en els pagaments dificulta el relleu generacional i accentua la pèrdua de la professió per excel·lència al Pirineu.

Parlen al vídeo: PERE ROQUÉ, President ASAJA – FRANCESC BERTRAN, Ramader – MANEL BERNACHO, Ramader

El Pirineu avui