Aquest dimecres es paralitzen les obres del regadiu de la Conca de Tremp. Una parada per obligacions judicials, ja que una de les empreses de la UTE ha quedat liquidada per problemes financers.

Dijous passat es va comunicar la nova situació als alcaldes de Tremp, Talarn i la Comunitat de regants, que veuen amb preocupació aquesta nova aturada d’unes obres que es desenvolupen molt més lentes que el calendari previst incialment. Precisament aquest vespre s’han reunït per parlar de les accions a emprendre per evitar que l’obra quedi estancada, ja que es tracta d’una obra de gran trascendència pel sector agrari i econòmic de la comarca.

Per part de la Generalitat de Catalunya, s’ha assegurat que l’obra s’ha d’executar durant aquest 2015, ja que així va quedar aprovat als pressupostos però que es tracta d’una ordre judicial i que restaran a l’espera de saber si la UTE s’ha de dissoldre o no i com es pot reemprendre les obres el més aviat possible.

De moment els treballadors estan finalitzant els treballs de tancament de l’obra que en aquest cas es trobava a la fase d’enllaç de la canonada fins a sala de bombes, un enllaç que s’ha quedat a 200 metres.

Parlen al vídeo: VÍCTOR ORRIT, Alcalde de Tremp

El Pirineu avui