Aquest migdia, ERC ha donat a conèixer que els seus 3 regidors no entraran al Govern i que, per tant, no pactaran ni amb CIU (7 regidors) ni amb Compromís (6 regidors) per crear un equip de govern amb majoria absoluta. Els republicans han optat per mantenir-se a l’oposició, on creuen que poden fer millor la seva feina per una Seu millor, i facilitaran l’investidura d’Albert Batalla.

ERC tot i no entrar al govern de La Seu, que recaurà en els 7 regidors de CiU, tindrà la clau per aprovar o denegar les grans qüestions de la legislatura ja que els seus 3 regidors són necessaris en les votacions per determinar les majories.

Albert Batalla ha assumit el repte de ser alcalde i governar en minoria i no tanca les portes a un possible acord de govern avançada la legislatura.

Per la seva part, Òscar Ordeig (Compromís) es mostra decebut amb l’actitud d’ERC que faciliarà 4 anys més de govern de CiU i lamenta que no s’hagi escoltat “el canvi que han votat els urgellencs”.

Amb l’anunci d’aquest dilluns es tanca la incertesa sobre qui serà investit alcalde aquest dissabte a La Seu d’Urgell. El ple de constitució del nou consistori està previst per les 17h.

Parlen al vídeo: FRANCESC VIAPLANA, Regidor electe (ERC) – ALBERT BATALLA, Alcalde en funcions de la Seu d’Urgell – ÒSCAR ORDEIG, Regidor electe (Compromís)

El Pirineu avui