Ja han sortit les bases per al concurs literari Vent de Port. Un concurs de contes que arriba enguany a la vint-i-dosena edició i que compta amb una dotació econòmica de 2.100 euros per al primer premi a càrrec de l’Ajuntament de Tremp. El premi es convoca per part de l’Associació cultural de La Casa del Sol Naixent amb la finalitat de promoure la creativitat literària en català.
Es pot presentar qualsevol conte de temàtica lliure que no excedeixi els 8 folis i que no hagi estat mai presentat abans a cap certàmen. No hi ha tampoc cap límit en l’edat de participació. Es tracta d’un concurs obert a tothom.
Cada autor pot presentar només una sola obra i hi ha temps fins a l’11 de setembre d’aquest 2015.
El veredicte es farà públic durant el mes de febrer del 2016 i un cop estigui anunciat, l’obra guanyadora i les finalistes seran publicades en un sol llibre amb el nom original de l’autor.
Un cop editat, el llibre compta amb una presentació a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp on l’autor de l’obra guanyadora en fa una explicació.
Les bases completes del concurs es poden consultar al blog del premi literari Vent de Port.

El Pirineu avui