Més de 40 projectes de 10 escoles catalanes han participat en el VI Concurs d’Emprenedors de l’Alt Pirineu i Aran i en el III Concurs d’Iniciatives Emprenedores de la Formació Professional organitzat per La Salle.

L’exposició dels treballs finalistes ha tingut lloc aquest divendres al matí a la sala la Immaculada de la Seu d’Urgell.

Els alumnes que han presentat els projectes guanyadors reben una tablet i una beca per seguir amb els seus estudis.

Des de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell valoren molt positivament concursos com aquest que incentiven la creativitat i l’emprenedoria entre els més joves.

Pel que fa als projectes guanyadors, en el III Concurs d’Iniciatives Emprenedores el premi de cicle superior se l’ha endut “I Need” de l’Escola Montserrat que desenvolupa unes etiquetes intel·ligents per trobar objectes amb el mòbil. El premi de cicle mitjà ha estat per “Mavi” un robot neteja vidres dissenyat per alumnes de la Fundació Eduard Soler de Ripoll.

Els projectes premiats al VI Concurs d’Emprenedors de l’Alt Pirineu i Aran han sigut “Wild Life” una App per reconèixer elements de la natura dissenyada per alumnes de cicle superior de La Salle. Mentre que un altre projecte de la Salle “Automatic”, una inicativa que vol domotitzar diferents aspectes de la llar ha estat el guanyador en cicle mitjà.

Parlen al vídeo: LLUÍS BIOSCA, Director de La Salle La Seu – LAIA BLASI, Presidenta AEAU

El Pirineu avui