Cada vegada hi ha més persones que decideixen cultivar de manera ecològica plantes i hortalisses en jardins, terrasses o grans terrenys. Per tal de conèixer les característiques que tenen els horts ecològics a muntanya i quines espècies s’adapten millor al clima de la comarca, aquest dijous ha tingut lloc a Puigcerdà una jornada tècnica organitzada pel departament d’Agricultura.

La vintena de productors han rebut formació teòrica i després han visitat un hort, on han pogut veure de primera mà què cal fer aconseguir una bona producció.

La jornada s’emmarca dins la Setmana Bio per l’alimentació ecològica a Cerdanya i l’Alt Urgell, que va començar el 29 de maig i que s’allargarà fins diumenge. El programa d’aquesta segona edició inclou visites a explotacions ramaderes, xerrades divulgatives i també compta amb la participació de comerços i restaurants que durant aquests dies ofereixen productes de proximitat en els seus menús.

Parlen al vídeo: NÚRIA FONTANET, DINAMITZADORA PRODUCCIÓ AGRÀRIA ECOLÒGICA – XAVIER PÉREZ, TÈCNIC ADV HORTEC

El Pirineu avui