La Seu d’Urgell i Artedó acolliran del 23 al 27 de juny la 9a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Enguany seran gairebé 60 les produccions audiovisuals de 18 països diferents les que es podran veure durant els dies que duri la mostra.

Algunes de les obres que es projectaran són inèdites a l’Estat Espanyol. A més, com a novetat, el país convidat serà Polònia. És per això que durant la mostra es projectaran films per copsar la seva cultura. També es podrà conèixer aquest país mitjançant diverses activitats paral·leles programades, com un mercat artesanal, conferències i representacions folklòriques, entre d’altres.

El PICURT començarà a la Seu d’Urgell el 23 de juny, lloc on es faran totes les activitats fins el divendres 26. Dissabte, dia de clausura, la mostra es trasllada a Artedó.

El PICURT es complementa amb exposicions, conferències, música, un mercat artesanal i d’altres propostes com ara una jornada teòrica amb el suport de l’IDAPA que enguany porta per títol “Cercant una imatge del Pirineu. Boscos de muntanya, repensar les funcions d’aquest valor clau al Pirineu”.

El Pirineu avui