Després de reunir-se a Talló i a Estavar, aquest dimarts empresaris del clúster turístic transfronterer El Sol dels Pirineus s’han trobat a Llívia per posar en comú els avenços de la iniciativa i preparar la documentació necessària per demanar finançament europeu en la propera convocatòria d’ajuts del programa de cooperació territorial entre França, Espanya i Andorra (POCTEFA).

Durant la jornada també s’han presentat diverses iniciatives transversals que s’acaben de posar en marxa, com ara una empresa que ha plantat 10.000 maduixeres prop d’Enveig (Alta Cerdanya) a 1600 metres d’altitud o una botiga de queviures solidària ubicada a la Guingueta d’Ix (Alta Cerdanya).
El Sol dels Pirineus, format per una quarantena d’empresaris de l’Alta i la Baixa Cerdanya, el Capcir i el Conflent, busca sinergies que tinguin un impacte positiu en l’economia de la regió a través del sector primari, el medi ambient, l’esport i la salut. Compta amb el suport d’ens públics com el Consell Comarcal de Cerdanya, les Comunitats de Comunes del Conflent o el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU DE L’ASSOCIACIÓ D’HOTELERS DE CERDANYA – JOSEP IMBERN, PRESIDENT D’ALPYC 66

El Pirineu avui