La Seu d’Urgell va ser un important nucli de població jueva en època medieval. És la principal descoberta d’un estudi que Laura de Castelelt ha portat a terme en els darrers mesos.

Un exhaustiu treball d’investigació i recerca que li ha permès poder recrear la ciutat de la Seu d’Urgell a principis del S. XIV. El treball que es va iniciar amb l’objectiu de poder posar en valor la història de la ciutat per poder-la promociar turísticament ha permés conèixer amb tot luxe de detall el centre històric i la vida de la Seu d’Urgell de fa 700 anys.

Amb el plànol elaborat, la feina de Laura Castellet ha sigut il·lustrar-lo i donar-li vida per fer-nos una idea de com era la ciutat 7 segles enrere. Una de les conclusions del treball realitzat és que la Seu d’Urgell era un important nucli de població jueva.

La feina duta per Castellet ha capgirat la idea que tenien els historiadors locals sobre els orígens de la Seu d’Urgell i és que ningú fins ara havia fet un treball tan exhaustiu.

El Pirineu avui