La jornada electoral a Tremp es va desenvolupar amb tranquil·litat i amb algunes dècimes més de participació que fa 4 anys, ja que es va arribar al 62,59%. Durant el matí i fins a les 6 de la tarda el col·legi va ser un anar i venir constant de votants, després la cosa es va calmar. Però el que no se sap a Tremp és qui serà alcalde, ja que si bé Compromís per Tremp és la formació que té més vots, 949, ha empatat en nombre de regidors amb Convergència i Unió. Les 2 formacions n’han aconseguit 5. Qui ha tingut un augment notable de suport és Esquerra Republicana que ha passat d’un a tres regidors a l’ajuntament i és possible que tingui a les seves mans la decisió sobre l’alcaldia.

Per la seva banda, Compromís per Tremp, amb el recolzament de ser la força més votada, tot i que la llista encapçalada per Víctor Orrit ha perdut un regidor, ha remarcat que està obert a negociacions i que l’entesa amb la resta de forces ja és una constant en ells.

Joan Ubach, cap de llista de Convergència i Unió, ha aconseguit mantenir els 5 regidors que ja tenia a l’ajuntament però les possibilitats d’entrar a govern més pròximes que ara fa 4 anys.

L’altra candidatura que també es presentava a l’ajuntament de Tremp i que igual que fa 4 anys no ha aconseguit representació és el Partit Popular.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, Cap de llista d’ERC – VÍCTOR ORRIT, Cap de llista de Compromís per Tremp – JOAN UBACH, Cap de llista de CIU

El Pirineu avui