Les eleccions d’aquest diumenge han deixat poques sorpreses en la majoria de municipis de Cerdanya i CiU ha tornat a ser la força més votada a 11 municipis, aconseguint un total de 67 regidors.

A Alp, CiU ha obtingut 5 regidors, Alternativa Cerdana 2, ERC 1 i En-Cerd un altre. Per tant, Ramon Moliner continuarà al capdavant del consistori.

A Bellver, Xavier Porta revalida, ja que En-Cerd ha aconseguit 9 regidors. L’oposició estarà formada per dos regidors de CiU.

En-Cerd també ha estat la força més votada a Bolvir: 4 regidors per la formació encapçalada per Bartomeu Baqué, que en perd un respecte el 2011 i que passa als convergent, que n’aconsegueixen 3.

En el cas de Das, el convergent Pere Arderiu ha perdut l’alcaldia per un vot de diferència i el nou alcalde serà Enric Laguarda. En aquest municipi, ERC ha aconseguit 3 representats i CiU 2.

A Fontanals, hi ha hagut un empat pel que fa al nombre de regidors. CiU n’ha aconseguit 3 i l’agrupació d’independents 3. Això vol dir que el Bloc Municipal, que n’ha aconseguit 1, decidirà qui serà el proper batlle.

Alfons Casamajó ha estat reescollit alcalde de Ger, on CiU ha obtingut la totalitat dels regidors, és a dir, 7. El grup Independents per Ger ha quedat fora del consistori.

A Guils, Josep Mendo, per Independents per Guils ha estat el candidat més votat empatat a 3 regidors amb el fins ara alcalde Valentí Tusset. Això vol dir que Miquel Bisbe de SI serà qui decidirà el futur alcalde.

A Isòvol, els 7 regidors són de CiU i deixen fora Independents per Isòvol. Pere Oliu continuarà encapçalant l’ajuntament.

A Lles hi ha hagut un canvi de govern i el candidat d’Independents per Lles ha obtingut 4 dels 7 regidors i, per tant, el nou alcalde serà Andreu Grau.

A hores d’ara encara s’ha de determinar qui governarà a Llívia, on Sílvia Orriols per CiU ha aconseguit 4 regidors, a només 61 vots de diferència amb la segona força més votada, que ha estat En-Cerd, amb 3 regidors. ERC ha obtingut 2 regidors i, per tant, s’obren les negociacions per decidir qui encapçalarà l’ajuntament.
A Meranges, Esteve Avellanet ha estat reescollit alcalde amb 2 regidors, mentre que l’oposició la formarà un únic regidor del PP.
La candidatura de Josep Castells, l’única presentada a Montellà i Martinet, aconsegueix els 7 regidors i Castells tornarà a ser el batlle d’aquest municipi del Baridà.
Un altre alcalde que repeteix és Jordi Rossell, que durant els propers quatre anys continuarà al capdavant del consistori de Prats i Sansor, juntament amb 4 regidors més de CiU.
Després de la mort sobtada del cap de llista Daniel Gòrriz, la resta de la candidatura de CiU a Prullans va deixar en mans dels votants l’elecció del nou alcalde que, finalment, serà Albert Maurell, qui estarà acompanyat per 3 regidors més de CiU, mentre que l’oposició la formarà un únic regidor de Compromís per Prullans.
A Puigcerdà Albert Piñeira ha guanyat novament els comicis passant dels 10 als 11 regidors. L’oposició a la capital ceretana estarà formada per 1 regidor d’ERC i 1 de RCat.
A Riu, CiU ha aconseguit 4 regidors i Miquel Pons repeteix al capdavant del consistori, mentre que a l’oposició hi haurà un regidor d’En-Cerd.
Finalment, a Urús, CiU ha obtingut els 5 regidors possibles i, al tractar-se d’una llista oberta, el nou alcalde serà Jordi Ginesta, que ocuparà el lloc de Miquel Tor.

El Pirineu avui