Tal com es pronosticava, Albert Piñeira continuarà sent alcalde de Puigcerdà en els propers quatre anys. Així ho han decidit 2.237 veïns, gairebé el 69% dels votants que s’han apropat a les urnes aquest diumenge. ERC ha obtingut 372 vots, RCat 367 i el PP 173. L’ajuntament de la capital ceretana tindrà 11 regidors de CiU, un més que en els comicis del 2011, 1 d’ERC i 1 de RCat. Per tant, els convergents continuaran governant en majoria durant la propera legislatura.

Aquest diumenge a la nit, els membres de la llista de CiU, militants i simpatitzants s’han aplegat a la seu del partit per celebrar la victòria. Albert Piñeira creu que la majoria dels votants han valorat el treball que ha portat a terme el consistori en aquests darrers quatre anys i espera poder arribar a ‘grans acords’ amb les altres dues formacions que han aconseguit representació.

La jornada electoral ha transcorregut sense incidències destacables des de primera hora del matí El col·legi electoral ha obert les seves portes a les nou i l’afluència de veïns ha estat constant. Tot i això, dels 5.908 electors, han votat 3.284 veïns, el que representa una participació del 55,59%, set punts per sota de la que es va registrar en els comicis del 2011.

A les vuit del vespre i després d’incloure els vots per correu i els dels integrants de les vuit meses electorals, ha començat el recompte que no ha finalitzat fins a gairebé les 10h de la nit, tot i que els resultats eren clars des de quarts de nou. La majoria dels membres de les quatre llistes de Puigcerdà han estat presents durant el recompte.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui