Les eleccions municipals han deixat un panorama canviant en alguns consistoris de la comarca de l’Alt Urgell. Amb una participació lleugerament superior a la de fa 4 anys, els comicis locals han configurat un Consell Comarcal amb només 3 partits i governat còmodament per CiU amb 11 consellers, ERC n’ha aconseguit 5 i Compromís 3, el PP ha perdut el seu únic representant.

Pel que fa a les poblacions més grans de la comarca, a la capital, La Seu d’Urgell, el consitori es queda amb 4 partits representats, CiU guanya les eleccions però perd un regidor, Compromís repetirà els 6 que tenia, ERC puja fins a 3 i la CUP entra amb 1 regidor. Queden fora PP i Entesa que en tenien un i Solidaritat que no ha aconseguit entrar. Per poder formar govern seran decisius els vots dels 3 regidors republicans.

En el repàs a la resta de poblacions importants de la comarca, Miquel Sala repetirà com alcalde d’Oliana. Convergència (CiU) s’ha imposat clarament a les eleccions amb 6 regidors dels 9 possibles. Els altres 3 seran per Acord Municpal-ERC.

A Organyà, Antoni Fiol, de Compromís, aconsegueix només 2 regidors i perd l’alcaldia en favor de Celestí Vilà de Convergència (CiU) que n’aconsegueix 3 que necessitarà el suport puntual del regidor d’ERC. El PP aconsegueix entrar al consistori amb 1 representant.

També hi haurà canvi a Ribera d’Urgellet on Antoni Capdevila actual alcalde es presentava aquesta vegada sota les sigles de Compromís. Tot i empatar amb Esquerra en regidors, Josefina Lladós es perfila com alcaldessa al ser la llista més votada, ja que rebrà el suport del regidor de Convergència i Unió (CiU), partit d’on havia marxat Capdevila.

Per últim, al repàs de les poblacions amb més de 500 electors, a Les Valls de Valira Ricard Mateu serà el nou alcalde. Ha aconseguit 5 dels 7 regidors en joc. Els altres 2 membres del consistori seran de Convergència.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, Alcalde en funcions de La Seu (CiU) – ÒSCAR ORDEIG, Regidor Electe (Compromís) – FRANCESC VIAPLANA, Regidor Electe (ERC) – PAU LOZANO, Regidor Electe (CUP)

El Pirineu avui