L’escola de música de Puigcerdà es convertirà el curs vinent en una de les seus del Conservatori dels Pirineus, juntament amb La Seu d’Urgell i Berga. D’aquesta manera s’ampliarà l’oferta formativa musical reglada a bona part de les comarques pirinenques. Fins ara, els cerdans de més de dotze anys que volien cursar estudis oficials validats per la Generalitat s’havien de desplaçar fins a Manresa. A partit del setembre, podran obtenir el grau professional de música prop de casa.

S’han demanat trenta places pel primer curs d’aquest nou conservatori que fomentarà la cultura musical a la comarca.

Serà el primer conservatori català de l’eix transversal en amunt que unirà les tres escoles de música de les capitals de Cerdanya, l’Alt Urgell i el Berguedà, que sumen més de 1.000 alumnes. Actualment, l’escola municipal Issi Fabra compta amb 165 inscrits de totes les edats.

Parlen al vídeo: CARME BAULENAS, DIRECTORA DE L’ESCOLA DE MÚSICA DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui