Després de les excavacions que es van dur a terme fa dos anys i que van servir per confirmar l’existència del Fòrum Romà de Llívia, aquests dies ha començat la tercera fase d’obres. Els treballs, que es concentren a l’entorn de l’església, serviran per determinar les dimensions de les restes i, de fet, els arqueòlegs ja saben del cert que el Fòrum és més gran del que s’havia pensat en un primer moment.

A banda de continuar amb les excavacions, el consistori vol potenciar la vessant turística del Fòrum. Per això, s’ha col·locat un plafó explicatiu perquè tothom que s’hi apropi pugui conèixer els jaciments de la localitat, així com el procés de romanització de la comarca.

El Fòrum Romà de Llívia és el primer descobert al Pirineu. La intenció és convertir-lo en un altre reclam turístic i cultural, com ja ho són el castell o el museu.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ORRIOLS, ALCALDESSA DE LLÍVIA

El Pirineu avui