La Catedral de la Seu formarà part d’una candidatura transnacional per ser Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, segons ha avançat aquest dijous Catalunya Informació.

La notícia ha estat ratificada per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que destacat la importància d’aquest anunci en la què hi formen part la Catedral de La Seu, diversos monuments d’Andorra i de l’Arieja.

Batalla creu que en una candidatura transnacional la Catedral té més possibilitats de ser escollida Patrimoni de la Humanitat que no en solitari. Les negociacions amb el Principat d’Andora van començar ara fa 2 anys.

La notícia ha causat sorpresa en el principal partit de l’oposició al consistori urgellenc, que fa anys que anuncia que volen presentar la Catedral de La Seu i el centre històric de la ciutat com a candidats a Patrimoni de la Humanitat i acusen a l’actual alcalde de fer anuncis electoralistes.

Ara caldrà veure com evoluciona aquesta possible candidatura transnacional, tot i que no es podrà concretar res abans de 3 o 4 anys.

Parlen al vídeo: ALBERT BATALLA, Alcalde de La Seu d’Urgell – ÒSCAR ORDEIG, Regidor Progrés La Seu

El Pirineu avui