Aquest divendres, Llívia ultimava els detalls per celebrar aquest cap de setmana la 3a Festa del Castell. El programa d’enguany inclou teatre, ball, un dinar popular, jocs infantils i una fira medieval. La iniciativa va néixer amb la intenció de promocionar el castell i, com que va tenir bona acceptació, s’ha volgut continuar amb la celebració, tot vestint la localitat d’època medieval. Es tracta d’una festa molt popular, on cada veí i veïna hi col·labora d’alguna manera.

Diumenge a les dotze del migdia tindrà lloc una representació teatral al mateix castell, on actors locals escenificaran el moment en què el rei Jaume I atorgava als lliviencs el dret d’habitar a la falda del turó. Tot i ser una festa jove, la intenció és que es vagi consolidant en els propers anys i es converteixi en una de les celebracions més concorregudes de la comarca.

L’ajuntament ha posat a la venda 450 tiquets per assistir al dinar i pràcticament ja s’han esgotat. Com cada any, des de l’organització animen a tothom a assistir a la festa vestits d’època.

Parlen al vídeo: SÍLVIA ORRIOLS, ALCALDESSA DE LLÍVIA

El Pirineu avui