Després de diverses aturades per problemes de liquiditat, finalment s’han reprès les obres a l’escorxador transfronterer, ubicat a Ur. Ho han anunciat aquest dijous el Consell Comarcal de Cerdanya i el Sindicat de l’Escorxador de la Guingueta d’Ix. El projecte, finançat al 50% pels dos socis i ajuts europeus, va néixer per la necessitat de disposar d’unes instal·lacions més àmplies que donessin servei als ramaders de les dues bandes de la frontera.

Es preveu que els treballs, que van començar el 2010, finalitzin a la tardor. Serà llavors quan es posarà en marxa la instal·lació que també comptarà amb un espai per a especejar la carn pensat per als ramaders de la Baixa Cerdanya.

L’escorxador podrà assumir 1000 tones anuals de cars, tot i que en un principi es treballarà amb unes 500 o 600 tones.

Parlen al vídeo: JORDI ARMENGOL, PRESIDENT DE LA COMUNITAT DE MUNICIPIS PIRINEUS CERDANYA

El Pirineu avui