Set cellers pallaresos han tret 90 ampolles de dins del llac de Sant Antoni, on les van enfonsar fa 7 mesos per experimentar com evoluciona el seu envelliment a unes condicions constants de temperatura i lluminositat. Les botelles de vi es van dipositar a uns 40 metres de profunditat on la temperatura ha estat de 12 graus i la manca de llum absoluta.

Això és una prova pilot, però si es creu que funciona i es vol mirar de fer de forma habitual combinat amb l’envelliment al celler, suposaria una millora de la tècnica i les infraestructures.

En total es van submergir 180 botelles, ara queden sota el llac 90 botelles més que es treuran al mes de novembre, quan hi portin un any, per comprovar les diferències que aporta aquest envelliment.

Aquest diumenge, en el marc de la fira de primavera de Tremp es farà un tast amb someliers professionals i els cellers de la zona per veure les diferències amb el vi envellit al celler.

Parlen al vídeo: ENRIC VILA, Celler Vila Corona – VÍCTOR ORRIT, Alcalde de Tremp

El Pirineu avui