La Cerdanya, 22 d’abril 2015: OFEREIXEN UN CURS DE PRIMERS AUXILIS ALS MESTRES

 

Professionals mèdics de l’Hospital de Cerdanya i de la Fundació Hospital de Puigcerdà han impartit un curs de primers auxilis als mestres de diverses escoles i centres educatius de la comarca.

Les sessions han tingut lloc a l’institut Pere Borrell i durant cinc setmanes han combinat una part teòrica i una pràctica, per tal que els professors coneguin que cal fer davant d’una situació d’emergència. Alguns dels conceptes que han treballat han estat la reanimació cardiopulmonar, com curar una ferida o com immobilitzar correctament alguna part del cos.

L’any passat ja es va oferir un curs semblant, després que ho demanessin un grup de professionals de les llars d’infants. Enguany, s’ha volgut estendre a tot el personal docent de la comarca, que s’ha mostrat molt interessat en participar-hi, fins el punt que han hagut de limitat les places.

Veient la resposta que han obtingut per part dels metges i dels mestres, els seus impulsors ja pensen en programar una propera edició per aconseguir que aquests coneixements arribin a tots els docents de la comarca.

Parlen al vídeo: JORDI GASSIÓ, DIRECTOR GENERAL DE L’HOSPITAL DE CERDANYA – FRANCINA RIU, METGESSA ADJUNTA DE MEDICINA INTERNA HOSPITAL DE CERDANYA