L’Alt Urgell 20 d’abril 2015: NOUS CONTENIDORS S’ESTRENEN AMB POLÈMICA

 

Els nous contenidors d’escombraries que s’estan instal·lant aquests dies a la Seu d’Urgell s’han estrenat amb polèmica, ja que fins diumenge al matí no es podia obrir la totalitat del tancament superior i les bosses s’havien de dipositar obrint una obertura més petita.

Aquest fet va propocar que apareguessin desenes de bosses d’escombraries fora dels contenidors ja que molts veïns desistien de fer-les entrar per l’obertura de reduïda dimensions. La notícia va aparèixer fins i tot a la portada del diari Segre, dissabte 18 d’abril, el que va provocar la ràpida reacció de la Mancomunitat d’Escombries de l’Urgellet que en només 24 hores va retirar el pany que impedia obrir la porta superior dels contenidors de les aproximadament 200 unitats repartides per la ciutat.

La Mancomunitat està retirant tots els contenidors antics de la zona on opera per uns de nous, més integrats en el paisatge urbà, en els que ha invertit més de 463.000 euros. El canvi també afecta als contenidors de reciclatge que passaran a ser total grisos, només una enganxina els identificarà, a més, disposaran d’una única obertura pel costat de la vorera per evitar possibles accidents.

Aquest dilluns la situació s’havia normalitzat a la ciutat de la Seu d’Urgell i els contenidors apareixen sense bosses al costat. Tot i això, sempre hi ha algun incívic que per molt grossa que sigui l’obertura del contenidor on ha de dipositar la brossa o el reciclatge ho deixa a terra.