La Cerdanya, 17 d’abril 2015: PREMIEN ELS FORMATGES ‘VALL DE MERANGES’

 

Els Formatges Vall de Meranges han guanyat dos premis en la darrera edició de la Mostra de formatges i làctics de la Cerdanya i l’Alt Urgell, que s’ha celebrat aquest mes a Alp.

Dos guardons més que aconsegueix l’Albert Pons, un formatger que elabora fins a tretze tipus de formatges a Girul, al municipi de Meranges. Són els mateixos visitants de la mostra els qui decideixen els guanyadors i, en aquest cas, han valorat la qualitat de La Carbassa i l’Orc i els han atorgat el primer i el tercer premi.

Elaborar aquest tipus de formatges comporta moltes hores de dedicació, sobretot a la primavera, quan augmenta la producció de llet. Per això, aquests premis són un reconeixement al treball dels formatgers artesans, que busquen oferir un producte diferent i de qualitat.

Els formatges Vall de Meranges es poden trobar en alguns establiments especialitzats de Cerdanya i l’Alt Urgell i també en mercats i fires del Pirineu.

Parlen al vídeo: ALBERT PONS, FORMATGER