Els Grups d’Acció Local del programa Leader al Pirineu treballen per potenciar l’ecoturisme als parcs naturals de la zona combinant la protecció dels espais naturals amb l’ús turístic.

 

És per aquest motiu que s’ha creat el projecte Fem Parc. Una iniciativa que vol que els parcs formin part del desenvolupament econòmic de l’indret on es troben. Una primera acció que ja es troba en ple funcionament és l’elaboració de 38 fitxes, cadascuna amb una proposta d’ecoturisme al parc nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i als parcs naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu.
Cada espai conté mapes, fotografies, la ressenya dels principals atractius, les rutes que s’hi poden fer, els equipaments de què disposa la zona i els diversos serveis que el visitant hi pot trobar.
El turista pot trobar el catàleg de fitxes als diferents establiments turístics del voltant dels parcs o bé al mateix web del projecte.
La iniciativa Fem Parc s’ha fet conjuntament amb diferents grups d’acció local de la geografia catalana amb la idea de fer compatible el desenvolupament socioeconòmic de les zones amb parcs i la protecció natural.

El Pirineu avui