Els Pallars 2 d’abril 2015: EL TEMPS DELS ROIG, DE JOSEP VARELA

 

Els Roig són una família de Lleida que durant tres generacions van viure al mig del cas antic de la ciutat, concretament a la plaça Sant Joan, i van formar part de la vida comercial, però també de la vida cultural i política.

Ara, Josep Varela n’ha publicat la seva història en un llibre que es diu El temps dels Roig, per retre un homentage a tota una generació que va fer molt per la cultura de la demarcació de Lleida.

Aprofitant la seva presentació a Tremp, Josep Varela ha volgut posar èmfasi en la família Arderiu, que va tenir força ressò a la zona. Un treball que també va contribuir a enriquir la cultura catalana.

Josep Varela des de fa un temps treballa per divulgar la història de persones de Lleida que han contribuït a fer-nos arribar on som ara. La presentació del llibre ha anat a càrrec de l’alcalde de Tremp i de l’escriptor pallarès Pep Coll, que ha elogiat la tasca que fa Josep Varela.

Parlen al vídeo: JOSEP VARELA, Escriptor