L’Alt Urgell, 19 de març 2015: L’ESPAI DINOSFERA DE COLL DE NARGÓ INAUGURA MUSEOGRAFIA

 

L’Espai Dinosfera de Coll de Nargó ha reobert aquest dijous amb una nova museografia que s’ha pensat, dissenyat i instal·lat en els darrers mesos.

Les instal·lacions estaven tancades des de finals d’agost de l’any passat per acollir aquesta reconversió que, de facto, fa que l’Espai Dinosfera sigui un museu totalment nou.

La nova museografia es centra en la reproducció dels dinosaures i visitant l’exposició es poden veure nius d’ous trobats al jaciment de Coll de Nargó, un dels més importants d’Europa.

La nova museografia està centrada en apropar als més petits com era la reproducció dels dinosaures fa 65 milions d’anys.

L’Ajuntament de Coll de Nargó serà l’encarregat d’haver de gestionar del nou espai, encara que esperen poder comptar amb l’ajut d’altres administracions.

La nova museografia ha tingut un cost de 214.000 euros, entre les seves estrelles destaquen el niu d’ous més gran d’Europa descobert l’any 2007 i un titanosaure de 6 metres dóna la benvinguda al visitant. En breu, l’Institut Català de Paleontologia tindrà preparada una aplicació de mòbil que oferirà més interactivitat a l’exposició.

Parlen al vídeo: ÀNGEL GALOBART, Comissari Científic de la nova museografia – BENITO FITÉ, Alcalde de Coll de Nargó