L’Alt Urgell, 5 de febrer 2015: S’INTENSIFICA EL VENT I EL FRED

 

El vent i el fred s’han intensificat aquest dijous a la comarca de l’Alt Urgell tot i que no han causat incidències destacables.

El vent tot i que ha bufat fort durant les últimes hores no ha provocat danys. Aquestes són imatges d’aquest migdia a la zona del pantà d’Oliana on es pot observar clarament la força del vent que ha arribat a bufar a 76km/h, segons l’estació que té meteocat a la zona.

El vent també ha bufat amb força en d’altres zones de la comarca com és el cas de Organyà on s’ha arribat als 90km/h de cop màxim o en zones elevades del municipi de la Seu d’Urgell on s’han superat els 50km/h de ratxa màxima.

La força del vent ha accentuat la sensació de fred i és que les temperatures s’han mantingut baixes durant tot el dia a gran part de la comarca. Les màximes s’han quedat en els 5C a La Seu d’Urgell i Coll de Nargó i 6C a Organyà i Oliana.

L’aire fred ha començat a entrar en alçada i a alta muntanya les temperatures han sigut sensiblement més baixes com és el cas de Tuixent-La Vansa que aquesta tarda tenien una temperatura de -13C.

La previsió anuncia que el fred continuarà sent viu els propers dies tot i que el vent baixarà la seva intenstitat a partir d’aquesta nit.