Els Pallars, 27 de febrer 2015: OPTIMITZACIÓ ENERGÈTICA A LA RESIDÈNCIA DE LA POBLA

 

A la residència Verge de Ribera de La Pobla de Segur s’ha iniciat un procés d’optimització energètica a través de la millora de tancaments i aïllament de l’exterior.

En una primera fase que ja està finalitzada s’ha utilitzat els sotateulats de l’edifici per instal·lar aïllament que farà que s’estalvïi un 12% de la calefacció.

Aquesta actuació naix de l’auditoria energètica que es va fer als edifics públics i enllumenat de La Pobla, dins del pla d’acció de sostenibilitat energètica, i on es va detectar que la major despesa energètica provenia de les calefaccions, en conseqüència la residència és qui més consumeix en aquest sentit. Ara hi ha previstes altres fases per reduir encara més la despesa.

L’estalvi que s’aconseguirà es reinvertirà en millorar el comfort dels residents. Una primera actuació és l’arranjament de tota la zona enjardinada exterior on s’ha col·locat una reixa perimetral, s’ha pavimentat i es preveu fer unes jardineres i una sortida per a residents amb mobilitat reduïda.

Parlen al vídeo:JOSEP BUNYESC, Cooperativa Piro_Negawatt – LLUÍS BELLERA, Alcalde de La Pobla de Segur