Els Pallars, 17 de novembre: EL TRACTE, EL SOBRANY I EL SALÓN, PROTAGONISTES DE LA FIRA DE SALÀS

Aquest diumenge els carrers de Salàs de Pallars s’han omplert de gom a gom de visitants encuriosits per veure les diferents activitats que s’han dut a terme per celebrar la rememoració de la fira.

Una rememoració que enguany arriba al desè aniversari més viva que mai. El cafè Salón es va omplir a vessar a cada representació de cabaret.

Uns dels actes més esperats són la cercavila i ball del Sobrany així com la teatralització del tracte que van comptar amb un nombrós públic que va voler conèixer d’aprop els detalls d’una de les fires més importants de Catalunya que es va celebrar durant segles i fins als anys 70.

La idea és recordar la fira però també donar sortida actualment a molts productes, sobretot agroalimentaris de la zona. És per aquest motiu que un altre aspecte que s’ha recuperat és la cuina de fira.

Enguany però la fira també va comptar el dissabte amb la celebració del setè concurs nacional de cavall pirinenc català que va reunir ramaders de cavall de tot el Pirineu amb la idea de promocionar aquest tipus de ramaderia i els avantatges de la seva carn.

A la fira no hi ha pogut faltar tampoc la mostra a la zona del firal de parades de productes agroalimentaris i artesans del Pirineu i un dels animals de tracció per excel·lència com és el ruc.

Parlen al vídeo: ROSALIA FARRÉ, Regidora cultura Salàs de Pallars – FRANCESC BORRELL, Alcalde de Salàs de Pallars – ALBERT CASTELLS, Associació professional d’equí de muntanya Pirineus de Lleida