Els Pallars, 2 d’octubre: ELS MUNICIPIS AMB ZONA DE PARC NACIONAL, CONTRARIS A LA NOVA LLEI

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici acull aquests dies les divuitenes jornades de Municipis amb territori en Parcs Nacionals.

Unes jornades que compten amb la presència de representants municipals dels diferents parcs nacionals que hi ha en territori espanyol. La idea és posar en comú i debatre els diferents aspectes que afecten en zones de parc. Un dels punts que es posa sobre la taula és la nova llei de parcs nacionals, on demanen més participació dels municipis i modificacions en diferents aspectes.

Precisament el Parc Nacional d’Aigüestortes està pendent d’una possible ampliació. Aspecte que també ocasiona controvèrsia en les diferents parts implicades.

Les jornades s’allarguen fins al 5 d’octubre i cada any se celebren en una població que alberga territori de parc nacional. Una iniciativa que també serveix per donar-los a conèixer, ja que durant les jornades es realitzen sortides per divulgar l’entorn que els envolta i les activitats que s’hi duen a terme.

Parlen al vídeo: DOLORES ESCALONA, Presidenta AMUPARNA – JOSEP SEBASTIA, Alcalde Espot