La Cerdanya, 8 de juliol: EL MUSEU CERDÀ JA COMPTA AMB UNA EXPOSICIÓ PERMANENT

Des de fa temps, s’està treballant per dotar el Museu Cerdà de Puigcerdà d’una exposició permanent, ja que fins ara totes les col·leccions eren temporals.

Aquest dissabte, i dins la Setmana Cultural del Roser, s’han inaugurat oficialment les dues noves sales dedicades a la casa cerdana que enceten la col·lecció fixa del museu. Durant tot el dia hi ha hagut jornada de portes obertes i els interessats han pogut veure el resultat final d’aquest nou espai. A partir d’aquí, s’anirà completant progressivament, amb una zona on s’expliqui la història de Puigcerdà o la vida a l’antic convent.

El visitant podrà conèixer les masies cerdanes a través de plafons explicatius i de dues pantalles tàctils on s’hi poden veure reproduccions en tres dimensions. L’exposició compta amb diversos mobles i objectes històrics provinents del fons propi del museu, de donacions o préstecs. A més, s’està treballant per completar la informació amb uns tríptics en varies llengües i amb el codi QR. Tot i que ja estan inaugurades, les noves sales no es podran visitar fins que no s’instal·li el sistema de vigilància. La intenció es col·locar quatre càmeres de seguretat aquest mes per tal d’obrir definitivament abans de l’agost.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ