Els Pallars, 10 de Febrer: MILLORAR LA GESTIÓ DELS BOSCOS A TRAVÉS DELS BOLETS I LA FUSTA

Aquest dilluns s’ha fet a Sort una sessió informativa sobre les propostes de medi ambient tan en matèria de bolets com de fusta per millorar la gestió dels boscos de la comarca i treure’n rendiment.

Aquest dilluns, el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, ha presidit una sessió informativa a l’Oficina de turisme del Pallars Sobirà, per explicar a ajuntaments, tècnics en medi ambient, agents forestals i altres ens implicats en la gestió de boscos, les propostes del departament, tan en matèria de bolets com de fusta per millorar la gestió de les extensions forestals de la comarca i treure’n rendiment.

En una primera part s’ha tractat la regulació de la recollida de bolets, amb la idea d’ampliar el pla pilot implantat a Poblet al Pallars.

La idea és aplicar-ho als boscos de la Generalitat i que s’hi adhereixin els propietaris privats o municipis que vulguin.

D’altra banda, també es vol incrementar la productivitat de fusta dels boscos catalans.

El director general també ha remarcat que a part de la vessant econòmica, una bona gestió també afavorirà les condicions generals del bosc.

Parlen al vídeo: ANTONI TRASOBARES, Director general del Medi Natural i Biodiversitat