Alt Urgell, dimecres 27 de Novembre: LA NOVA LÍNIA ELÈCTRICA ADRALL – ANDORRA PODRIA AFECTAR A L’AEROPORT

El Departament de Territori i Sostenibilitat està elaborant un estudi per determinar si la línia d’alta tensió que Red Elèctrica de España vol construir entre Adrall i Andorra pot afectar al trànsit aeri de l’Aeroport de La Seu.

El futur traçat de la línia elèctrica passa en alguns punts a menys d’un quilòmetre de la instal·lació i també és molt pròxima a zones que estan previstes delimitar com a àrees de servei aeronàutic, on es limiten activitats i construccions que podrien interferir en l’enlairament i aterratge dels avions.

L’estudi tindrà en compte tant l’afectació a les instal·lacions actuals com a les futures ja que l’any vinent l’aeròdrom passarà a ser comercial.

De moment, el projecte de nova línia elèctrica ja ha rebut la declaració ambiental favorable del Ministeri de Medi Ambient en la que consta que respecta els serveis aeronàutics de l’Aeroport.

Parlen al vídeo: