Alt Urgell, dimecres 30 d’Octubre: PRESENTADA LA 2a EDICIÓ FESTIVALL ULL NU

Aquest dimecres s’ha presentat la segona edició del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu que se celebrarà els propers 8,9 i 10 de novembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i en el qual Pirineus TV n’és col·laborador.

Aquest any s’ha produït un increment notable d’obres i creadors així com la consolidació a nivell internacional. Segons ha explicat un dels organitzadors de l’Associació Ull-Nu , Hèctor Mas, s’han rebut 99 propostes, 39 més que el 2012, de les quals s’han seleccionat 55.

El festival presenta un programa que ofereix per a tots els públics i de manera gratuïta una selecció variada de les millors creacions audiovisuals dels joves dels Pirineus, de NAvarra, Guipuskoa, Lleida Girona, Migdia-Pirineus, Llenguadoc-Roselló, l’Aquitania i Andorra.

Aquest certamen compta amb 8 categories a concurs: ficció, animació, documental, videoart o experimental, publicitat, videoclip, temàtica esportiva i menors de 18 anys.

Una de les novetats és la presència del festival d’animació de Catalunya com a activitat paral·lela. Aquest fet s’emmarca dins la col·laboració entre Andorra la Vella i Lleida i podria permetre que el festival de joves creadors del Pirineu fos present en properes edicions de l’Animac, com ha reconegut la tècnica de joventut del Comú, Sílvia Muns.

Pel que fa al jurat, estarà format per professionals del sector audiovisual que representen els tres països que participen al festival. Són Kike Maíllo, Phillipe Lenglet, Òscar Araujo i Laura Martos.

D’altra banda, la dotació dels premis s’ha incrementat en 300 euros en cadascuna de les vuit categories, fins als 800 euros, excepte en el cas dels menors de 18 anys que rebran 500 euros, 200 més que l’any passat.

Apareixen al vídeo: HÈCTOR MAS, Organitzador Festival Ull-Nu – SÍLVIA MUNS, Tècnica Joventut Comú d’Andorra La Vella