La Cerdanya, dilluns 28 d’Octubre: GER ACULL LA XXIII MOSTRA DE CUINA POPULAR AMB NAPS DE CERDANYA

La nova pista poliesportiva de Ger ha viscut aquest diumenge la seva inauguració no oficial amb la celebració de la vint-i-tresena Mostra de cuina popular amb Naps de Cerdanya. Enguany, a banda dels naps s’han inclòs altres productes de tardor, com la carbassa o els bolets.

La nova pista poliesportiva de Ger ha viscut aquest diumenge la seva inauguració no oficial amb la celebració de la vint-i-tresena Mostra de cuina popular amb Naps de Cerdanya. La nova ubicació ha estat sens dubte la novetat més vistosa d’aquesta edició, ja que fins ara el dinar s’havia de fer en una carpa d’unes dimensions més petites. És per això que des de l’ajuntament de Ger s’han mostrat molt satisfets de com s’ha desenvolupat la mostra d’enguany en aquest nou espai.

L’altra gran novetat d’aquesta vint-i-tresena edició han estat els primers plats. Tal com indica el nom de la mostra, el seu principal objectiu és potenciar el nap i tots els plats que es poden elaborar al voltant d’aquest producte. Tot i això, enguany s’ha volgut incloure també altres productes de tardor en el menú, i s’ha fet de la mà de l’entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya, que agrupa als millors cuiners de la comarca.

Com de costum, els segons plats els han elaborat una quinzena de restaurants de la comarca, i s’han pogut tastar racions de tiró, peus de porc, conill o fins i tot daina, totes elles acompanyades amb naps. L’altre gran al·licient, un any més han estat les elaboracions que han fet les mestresses de casa de Ger, i que com sempre han estat les primeres en acabar-se. Enguany, s’hi han pogut veure, entre d’altres coses, farcellets d’albergínia amb naps, botifarra negra de naps o fins i tot un pa de naps.

Apareixen al vídeo: ALFONS CASAMAJÓ, ALCALDE DE GER TXUSA PELEATO, CUINERA – PATRICK ORRIOLS, CUINER